花草的花草 27/4更新 53頁

作者: 花草之家 發表于 2009-3-6 19:02:46
93690 1051
hellokitty_971 發表於 2009-11-16 18:21:31 |顯示全部樓層
兩大cheap賊~
回復

Jesation 發表於 2009-11-17 10:09:30 |顯示全部樓層
不知所謂,偷花兼打人,唔駛留案底嗎?
回復

花草之家 發表於 2009-11-17 13:11:35 |顯示全部樓層
真係咁既人都有
你不如用佢地個大頭整海報喺屋苑四周張貼, 等所有業主都知道同提防佢地當中有d 咁既賤賊。
仲有, 你真係要諗諗加強保安。
擔泥 發表於 2009-11-16 17:34

我知佢地住係邊,尼2個賤人唔係係度長住架!佢地踏斷我棵花就走左返香港,我諗尼2個賤人有排都唔咁返來度假。
我會將佢地d相放去屋苑ge網上業主論壇,同埋話俾d業主朋友知佢2個ge鄙劣行為。
回復

花草之家 發表於 2009-11-17 13:16:18 |顯示全部樓層
賊男嗰樣賊賊哋
花草你應該同佢講, 鐘意我插俾你, 唔好偷唔好破壞.
格子 發表於 2009-11-16 12:54

格子,尼2個賤人,個男賤人ge態度真係好衰架!用厚顏無耻黎形容都唔夠貼切add7icon
回復

Ulrica 發表於 2009-11-17 14:12:46 |顯示全部樓層
我知佢地住係邊,尼2個賤人唔係係度長住架!佢地踏斷我棵花就走左返香港,我諗尼2個賤人有排都唔咁返來度假。
我會將佢地d相放去屋苑ge網上業主論壇,同埋話俾d業主朋友知佢2個ge鄙劣行為。 ...
花草之家 發表於 2009-11-17 13:11

呀, 現在才知發生在國內屋苑, 驟看那個保安有d似香港警察tim.
回復

jellyfishy 發表於 2009-11-17 14:16:30 |顯示全部樓層
放埋相和件事去 facebook 度啦, 等多d 人知~~
支持花草~~ 我地唔可以俾呢d 壞人繼續作惡!!
回復

pauline 發表於 2009-11-17 14:43:25 |顯示全部樓層
都唔係貴, 咁都要揄, 正衰人, 人家生得好好地地, 真可憐!
回復

Ulrica 發表於 2009-11-17 14:58:42 |顯示全部樓層
呀, 現在才知發生在國內屋苑, 驟看那個保安有d似香港警察tim.
Ulrica 發表於 2009-11-17 14:12

我認住個男人衰樣架嘞 (睇唔到個女人樣), 如果佢地坐去中山石岐的直通巴士, 我實怒睥佢地的了.
回復

花草之家 發表於 2009-11-17 15:30:24 |顯示全部樓層
放埋相和件事去 facebook 度啦, 等多d 人知~~
支持花草~~ 我地唔可以俾呢d 壞人繼續作惡!!
jellyfishy 發表於 2009-11-17 14:16

jellyfishy,大陸封鎖左好多網站,yahoo  facebook都入唔到呀!入黎香港園藝館有時等半個鐘都唔得呀!所以我一見網速快左d就拿拿聲貼相add7icon 不過我都將偷花贼ge相貼到去香港ge八卦周刊網站
回復

JicJicmom 發表於 2009-11-17 15:31:23 |顯示全部樓層
我建議設一個偷花賊database呀~~ 要認住呢d賊個樣, 唔好比佢地逍遙法外 ~~
偷花不至於要坐牢, 但都唔可以始息~ 萬一成左風氣點算? ( 一講起我又興合合...哼~)
回復

花草之家 發表於 2009-11-17 15:34:46 |顯示全部樓層
不知所謂,偷花兼打人,唔駛留案底嗎?
Jesation 發表於 2009-11-17 10:09

大陸ge法律同香港唔同,香港ge法制建全好多,不過都進步左,一步步黎啦
回復

花草之家 發表於 2009-11-17 15:38:03 |顯示全部樓層
Ulrica 發表於 2009-11-17 14:12

依家進步左好多,唔同未開放個陣架喇
回復

Dennis 發表於 2009-11-17 15:41:35 |顯示全部樓層

以前年尾D人手緊, 所以特別多搶野案件....
估唔到而家真係世風日下, 又要種花, 偷咗野又賴係公家...
各位花友, 大家有D咩野靚花, 影多D相, post上黎呢度做個記錄, 日後比人偷咗, 又搵到個採花賊嘅話, 一於......
回復

花草之家 發表於 2009-11-17 15:42:41 |顯示全部樓層
我建議設一個偷花賊database呀~~ 要認住呢d賊個樣, 唔好比佢地逍遙法外 ~~
偷花不至於要坐牢, 但都唔可以始息~ 萬一成左風氣點算? ( 一講起我又興合合...哼~) ...
JicJicmom 發表於 2009-11-17 15:31

我同你一樣咁憎尼種人,草生都係,你睇佢跨越欄杆跳出去追贼就知啦
回復

花草之家 發表於 2009-11-17 15:54:28 |顯示全部樓層
以前年尾D人手緊, 所以特別多搶野案件....
估唔到而家真係世風日下, 又要種花, 偷咗野又賴係公家...
各位花友, 大家有D咩野靚花, 影多D相, post上黎呢度做個記錄, 日後比人偷咗, 又搵到個採花賊嘅話, 一於......
htt ...
Dennis 發表於 2009-11-17 15:41

支持Dennis,我放定部相機係電腦旁邊,隨時同花花影相,點知仲影埋賊相,真係天有眼 如果冇影到佢地相,真係奈佢唔何,你睇個男賤人笠住頂帽個張相,陰陰笑(不過笑左冇幾耐就見到我揸住部相機)add4icon
回復

JicJicmom 發表於 2009-11-17 16:09:40 |顯示全部樓層
654# 花草之家

眼花花之下真係以為草生係劉翔呀花草 ~~~~
草生好野!!!
回復

花草之家 發表於 2009-11-17 16:33:49 |顯示全部樓層

因為有些花友進入"空間"有困難,所以係尼度發多一次照片。
事件發生在2009年11月14日星期六下午2點

前2日發現種係花園外側ge勒杜鵑俾人偷左一棵,d人咁衰格,激氣都冇用。
點知今日食完午飯之後,忽然有種不安ge感覺,於是行去睡房望出花園,見有個女人係馬路邊行入黎旁邊ge行人路,但係成分鐘都唔見佢經過,馬上意識到有人偷野,跟住見佢同個男人一齊係旁邊走出來,個男人用個袋袋住棵勒杜鵑,尼2個賤人係有備而來(個女人睇水,個男人就去偷),我立刻推開窗,叫佢"放低",個男人望住我話"你架",我再叫佢:棵花唔係你ge"放低",佢話棵野種係出面,關你乜野事,跟住我老公即係走出花園,同個男賊講:做乜偷我地d花,個男人仲話你做乜種係出面呀!我又唔係偷你d花,種係出面就係公家ge,咁無耻ge說話都講得出,正一賤人。我老公話就算係公家ge你都唔可以偷走,(個男賊ge態度同埋語氣差到不得了),我老公話要報警,尼個男人就丢返棵花去原先挖出來個位,跟着想走,我老公即刻走出去捉住佢,個男人仲話都俾返你啦!你仲講咁多野,跟住推開我老公,拔足逃跑,我老公追上去唔俾佢走,個男人就推左我老公埋墻仲撞傷左眼角流血添,我見咁ge情形就大叫有賊,同埋打電話報警,有個保安來到问發生乜野事,尼個男人拎張業主証出黎話佢係尼個屋苑ge業主,挖左棵花以為係公家(仲係咁無耻),都俾返棵野佢啦!仲追住我唔放話要報警,有鄰居出來話公家ge花都唔可以偷,尼個賊就"兇"鄰居話關你乜野事呀!信唔信我打你丫拿。我見尼個賊咁囂張就真係忍無可忍,我揸住部相機同個2個賊講,你2個真係丢盡香港人ge面,對唔住都冇講仲要打人,我巳經影左你地相,我會將你2個ge無耻行為同埋囂張ge態度發放上香港ge網站同埋屋苑ge業主論壇,個女人聽到即時面青唇白,個男人又話打我,o岩o岩警察來到睇到佢ge囂張態度,就話偷花好小事,點解攪成咁?我同個警察講你都睇到佢ge態度好差,所以我先至報警,個男人見警察到場就知衰,同我老公講話唔好去差館,我老公話唔得。
個警察同我講,你地香港人ge質素好高格,點解會係尼度偷花。真係俾尼2個賤人丟盡香港人ge面。
請大家睇吓尼2個丢盡香港人ge面ge賤人,笠住頂帽,手揸住個曾經袋住勒杜鵑ge袋,係有晒準備來偷花(佢2個唔係第一次偷野架!唔使同情尼2個賤人)
今次事件去到尼個地步,係佢地自己一手做成,佢2個要撰擇尼個結果,完全係咎由自取。唔係冇俾機會佢2個,叫個男賊3次放低棵花,佢唔肯放低,仲講埋d無耻說話,(一開始佢肯放低棵花即刻走,我同老公係唔會追究)

好彩我平時放定部相機影花,都影到尼2個賊想逃跑ge照片。

尼2個賤人,不知悔改,偷唔到棵花,夜晚再黎想整死佢,真係惡毒

有備而來,笠實頂帽,個女賊睇水,男賊掘花仲帶埋個袋袋棵花
009 803.jpg
想走?草生跨欄而出,追上前
009 804.jpg
草生捉實佢。
009 805.jpg
男賊見走唔甩,就話:我都俾返棵花你啦!仲講咁多野,(偷野俾人捉到,拎返出黎就想冇事?真係無耻 )如果一開始叫佢"放低",佢肯放低即刻走,我同草生係唔會追究,叫左3次放低都唔放,仲講埋咁多無耻說話,尼種咁ge人,要佢地受教訓,唔放得add13icon
009 806.jpg
女賊見保安趕到,即刻拉開頂帽(作贼心虚),(睇吓佢個手袋賬卜卜,入面袋住d挖泥工具呀)!個男賊拎張業主証出黎,話佢係尼度ge業主,我駡佢:你係業主就可以偷野,你知唔知醜架!真係無耻,影衰晒香港人。
009 808.jpg
女賊遮掩都冇用,咁特別ge大眼镜,識佢ge人一望就知佢係邊個,我都認得佢啦!
009 807.jpg
回復

雲雲 發表於 2009-11-17 17:50:35 |顯示全部樓層
又一穿著人皮衣的禽獸。
依~ 禽獸都會做對自己有益o既事, 咁就。。。都不如。
回復

格子 發表於 2009-11-17 17:51:37 |顯示全部樓層
花草  下次拍短片有聲仲好
回復

格子 發表於 2009-11-17 18:06:13 |顯示全部樓層
add11icon 希望無下次
回復